Търсене в този блог

вторник, 5 януари 2016 г.

Планината Тианзи (Tianzi Mountain)

Планината Тианзи(Tianzi Mountain),разположена в провинция Хунан. Тази невероятна планина е сред най-посещаваните в тази част на Китай и е считана от мнозина за едно от чудесата на природата. Характеризира се с множество каменни зъбери, които се издигат на около 1250 м. надморска височина и предлага незабравими гледки за своите посетители.

Като част от национален парк Улинъюан, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство,Тианзи може да предложи на своите посетители над 3000 уникални върхове, образувни в резултат на атмосферните влияния върху местните скали, изградени от пясъчник и варовик. Ще можете да разгледате и многобройни водопади и езера, естествени мостове и тайнствени пещери.
В превод Тианзи означава Син на Небето. Името се свързва с името на Ксианг Дакун, лидер на етническата група Ту през последните години на династия Сонг (1127-1279). Той е предводител на революцията през този период на китайската империя и сам се е кръстил Син на Небето.
Обичайните туристически маршрути минават през много исторически места и поради тази причина е добре да се включите в организирани обиколки с гид, от които ще можете да научите много за миналото на Китай през 2- 3 в.
Located in the northern part of Wulingyuan Scenic Area in Hunan Province, Tianzi (Son of Heaven) Mountain Nature Reserve is one of the four scenic spots in Wulingyuan (three other spots are the Zhangjiajie National Forest Park, the Suoxiyu Natural Resource Reserve and the Yangjiajie Scenic Area). It covers an area of 67 square kilometers (about 16,550 acres), and the highest peak is 1,262 meters (about 4,140 feet) above the sea level.

Няма коментари:

Публикуване на коментар