Търсене в този блог

сряда, 6 януари 2016 г.

6 начина да се спасите от стреса

Техниките за релаксиране са много полезни в дните, когато стресът е повече от поносимото. Дори и да разполагате само с пет свободни минутки, пробвайте с някой от долузиброените методи за почивка и ще се уверите, че наистина помагат.


Поемете си дълбоко дъх
Вероятно сте чували, че този трик помага и това е така, защото наистина има ефект. Винаги, когато се почувствате изнервени или под стрес, поемете си дълбоко дъх и бройте до 10. Така ще си спомните, че всъщност сте добре и ще се успокоите моментално. Можете дори да си откраднете още минутка-две за медитация или просто да си прочистите ума от негативните мисли.
Прегърнете някого
Прегръдката на бебе или малко дете е един от най-сладките начини да намалите стреса. Ако нямате свои деца, тогава прегърнете близък приятел или роднина. Изследванията доказват, че при прегръдка напрежението моментално намалява или направо изчезва. Възползвайте се. 
Отидете на масаж
Ако разполагате с 30 минути до час свободно време, отидете на масаж. Заслужава си! Има места, на които предлагат тази релаксираща процедура с продължителност само 20 минути, така че можете да отидете дори и в обедната си почивка. Ако не - отделете си ден или вечер за малко глезене. 
Запалете ароматна свещ
Да, точно така - изберете свещ с аромат или от етерични масла. Приятните миризми успокояват мозъка, затова изберете такава, която наистина харесвате - за да сте сигурни в ефекта. Сред най-приятните аромати са лавандула, лимон, портокалов цвят, ванилия или мента.
Целувка за любимия
Знаете ли, че един от най-ефективните и бързи начини да се справите със стреса, е целувката? Целувката буквално ти взима дъха, оставяйките неспособен да се концентрираш върху друго, освен върху самата нея. Страхотен начин е да спрете за момент и да осъзнаете, че няма нужда да се опитвате да разрешите всичките си проблеми наведнъж.
Слушайте музика
Музиката влияе много на емоциите ни. Може да възстанови силите ни, да е анти-стрес метод, да ни успокои, ядоса или да отпусне душата. Може да ни накара да се смеем или да плачем, затова - пускайте си любимите парчета винаги, когато се почувствате изнервени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар