Търсене в този блог

събота, 27 февруари 2016 г.

Еко ананаси спасяват океана

Проектът е в Сингапур и има за цел да напомня на хората чудовищното състоянието на флората и фауната.


Какво да правим с всички отпадъци, които плуват в океана? Разбира се, можем да направим нещо различно! Това например реши архитектурно бюро Spark и създаде проект за огромни колиби на брега на Сингапур.
Разноцветни къщички, наподобяващи ананаси, скоро ще залеят East Coast Park в Сингапур. Направени от рециклирана пластмаса.


Благодарение на тях не само значително ще се подобри състоянието на водата, но също така и се намаляват разходите за строителство. Бюрото не за първи път се ангажирани в подобни дейности.
От много години те успешно създават красиви и необичайни предмети от боклук. Основната задача, която си поставят архитектите - да напомнят на хората чудовищното състоянието на флората и фауната. За 1 година от такива отпадъци умират над един милион чайки и около 100 хиляди морски бозайници.


Постройките, монтирани на дълги греди, имат необичайна кръгла форма, наподобяваща пирамида. В този проект, дизайнерите са се постарали да съединят традиционните плажни постройки и типичните тропически жилища. Чрез стоманена стълба ще може да се влиза вътре в "ананаса".


Ако темата не спира до тук. Spark планират да предоставят на гостите необходимата информация за състоянието на океанската среда. Представителите на проекра също вярват, че рециклираната пластмаса е изключително функционален материал, от който можете да създаде не само архитектурния структура, но също така и основни битови предмети.

Източник: http://www.economic.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар